Najbolje gitare za početnike

Acoustic Guitar vgs D-10

Najbolje gitare za početnike


Kao i za svaki početak tako i u svijetu glazbe je najteže odabrati pravi instrument tj. alat s kojim ćemo krenuti. Sigurno je svatko od vas imao super ideju kako će početi svirati neki instrument i onda jedan dan počnemo gledati i surfati netom, a ubrzo završimo na gledanju videa mačaka na YouTubeu.

E pa, danas ću vam napisati nešto o gitarama i koje modele odabrati za početak te na što obratiti pažnju.

Prvo, većina početnika najčešće odabire akustične gitare jer većina moderne glazbe jednostavno bolje zvuči na njima, ali pritom zaboravljaju važnu činjenicu. Akustične gitare imaju čelične žice te su prilično bolne za početak i često se desi da uz svu volju i entuzijazam odustanete prije nego što uopće prosvirate kako treba.

Drugo, akustične gitare (početnički modeli) najčešće dolaze u tzv. dreadnought obliku, veličini koji iako zvučno i akustički najbolje zvuči (čitaj najglasnije), ujedno je i najveća. Ta veličina često ne odgovara djeci i osobama manje veličine jer ju je teško obuhvatiti te može također biti jedan od faktora odustajanja.

Moja preporuka za djecu, mlade i općenito početnike je klasična gitara. One imaju plastične žice (prve tri od plastike, a ostale tri od plastičnih niti namotane tankom i mekanom žicom) koje su puno mekše za stiskati te vas manje “kažnjavaju” kod učenja. Također, klasične gitare dolaze u raznim veličinama prilagođene i djeci.

Istina je da ćete nakon nekog vremena (a želite svirati popularne pjesme) htjeti prijeći na akustičnu ili električnu gitaru, ali ćete nakon godinu, dvije učenja imati puno bolju ideju i percepciju što želite i kojim putem ćete nastaviti. U konačnici ćete vjerojatno se odlučiti na bolji i kvalitetniji instrument, koji iako skuplji, će puno više odgovarati vašim potrebama i željama. Za početak možete izabrati nešto poput

Classic guitar Almeria Europe 4/4 koja postoji u raznim veličinama za djecu i odrasle.

Postoje iznimke za sve navedeno, ali situacija je slična. Ako ste apsolutni početnik, ali ste sigurni kako želite svirati rock, blues, pop, funk možete odabrati i električnu gitaru. One su jednako “mekane” za svirati te su nježne prema prstima, ali morate znati da će vam uz njih trebati pojačalo, kabel koji dodatno dižu cijenu.

E-guitar vgs RC-100 Guitar Pack
E-guitar vgs RC-100 Guitar Pack

Naravno, u današnje vrijeme postoje paketi koji mogu zadovoljiti početnike i uvesti ih u svijet moderne glazbe kao npr.   E-guitar vgs RC-100 Guitar Pack koji sadrži sve potrebno budućem shredderu. Također, ako želite samo gitaru možete odabrati E-guitar vgs RC-100. I paket i gitara su dostupni u crnoj ili sunburst varijanti, kao i za ljevake.

Što se tiče akustičnih gitara postoje također početnički paketi koji sadrže uz instrument futrolu, štimer, trzalice i razne dodatne sitnice za početak. Nekoliko zanimljivih modela je Acoustic Guitar vgs Acoustic Pack ili samo gitara VGS D-1, a za one koji žele nešto bolju kvalitetu VGS D-10 model je idealan izbor.

Naravno, uvijek se možete odlučiti samo za instrument pa kupovati dodatke po potrebi.

Podijelite ovaj post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *